Hidrolik Filtre Nedir, Çeşitleri Nelerdir: Kullanım Alanları

Hidrolik Filtre Nedir, Çeşitleri Nelerdir: Kullanım Alanları

Hidrolik filtre her ne kadar temelde hidrolik yağ gibi çeşitli akışkanların filtrelenmesi işlevini yerine getiriyor olsa da teknik özellikleri ile farklı çeşitlere ayrılır. Her bir çeşidin özellikleri de farklıdır, işlevi de… Dolayısıyla uygun türün, uygun işlerde kullanılması maksimum iş verimini ifade eder ve tüm özelliklere hâkim olmak, iş başarısı için önemlidir. Neyse ki, Hedef Filtre ile karşı karşıyasınız ve sizin için en uygun olan, en verimli sonuçları sunacak olan filtreleme sistemini Hedef Filtre temsilcileri aracılığıyla seçebilirsiniz. Şimdi hemen hidrolik filtre alternatiflerine göz atalım.

1. Emiş Hattı Filtreleri: Emiş hattı filtresi olarak tanımlanan mekanizmalar, pompa emiş hattına monte edilmesi gereken ya da yağ tankı içerisinde konumlanması gereken sistemlerdir. Bu şekilde depo noktasında kabaca bir filtreleme gerçekleştirirler. Her ne kadar hassas bir filtreleme sağlamasalar da bu tür önemli konumlarda, genel manada başarı gösterir ve sıvı içerisindeki pisliklerin büyük oranda temizlenmesini sağlarlar.

2. Basınç Hattı Filtreleri: Basınç hattı filtreleri, basınç altında temiz sıvı ile çalışmayı sağlayan önemli bir aşamayı ifade ederler. Pompadan sonra konumlandırılırlar. Bu sayede korunması hedeflenen mekanizmalara temiz sıvının gönderilmesini sağlar, pompadan gelen sıvıyı süzerek yönlendirirler. Bu uygulama ile hareketli elemanlara temiz sıvı gönderilmiş olur ve pek çok arıza henüz erken dönemde engellenir. Filtrelenmemiş sıvılar, hareketli mekanizmalarda çeşitli aksaklıklara yol açabilir ve kısa sürede performansı ciddi anlamda etkileyebilir. Oysa basınç hattı filtreleri, hidrolik filtre olarak maksimum etkinlik gösterir, söz konusu sistemin ömrünü uzatırlar. Üstelik yüksek basınç altında başarılı bir işlev gösterirler.

3. Dönüş Hattı Filtreleri: Dönüş hattı filtreleri, işlevini tamamlayıp, görevini yerine getiren sıvının yeniden depoya dönüşü sırasında etkinlik gösterir. İşlemi tamamlayan sıvı, süreç boyunca biriktirdiği kir ve pisliği de depoya döndürme eğilimindedir. Bu noktada süzme işlemi ise oldukça önemlidir. Depodan mümkün olduğunca temiz sıvı çekmek isteriz. Bu sebeple de depoya giriş yapacak sıvının da süzülmüş olmasına gayret ederiz. Dönüş hattına bağlanan düşük basınçlı hidrolik filtreler, devredeki kir ve pisliğinde depoya dönüşünü engelleyecektir. Bu sebeple önemli bir mekanizma olarak görev yapar.

ilayda aydemir

See all author post

Yorumla

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.